Finans Nyhet

Vasakronan rekryterar från SEB

Publicerad

Eva Granlund lämnar SEB och blir Senior Investment Manager på Vasakronan.

Realtid.se

Eva Granlund kommer närmast från en tjänst inom SEB Merchant Banking där hon har arbetat med bankens fastighetskrediter, bland annat i Baltikum.

Nu på fredag, den 9 september, tillträder hon sin nya tjänst som Senior Investment Manager på Vasakronan.

– Det känns väldigt roligt att få välkomna Eva till Vasakronan. Med internationell erfarenhet av fastighetstransaktioner från nio europeiska länder tillför hon viktig kompetens till vårt bolag, säger Lars Johnsson, chef för fastighetsinvesteringar på Vasakronan.

Annons

Eva Granlund har även arbetat under fyra år på UBS i London där hon byggde upp UBS nordiska portfölj med inriktning på Sverige och Finland. Hon har även arbetat på Aberdeen där hon utvecklade modeller för portföljutveckling, bland annat för AP Fastigheter.

Vasakronan har ett fastighetsbestånd värderat till drygt 80 miljarder kronor. Sedan år 2008 har Vasakronan stått för nära 15 procent av den totala omsättningen av fastigheter i Sverige och under 2010 omsattes fastigheter för tolv miljarder kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Vi står alltid beredda att ta vara på möjligheter som uppstår på marknaden. Eva har visat prov på att själv kunna hitta möjliga affärer i svåra marknader och det är ett arbetssätt som ansluter väl till vårt eget. Hon kompletterar vårt transaktionsteam på ett bra sätt, avslutar Lars Johnsson.

Annons

Annons