Finans Nyhet

Vasadu? Vazu?

Publicerad
Uppdaterad

Tre entreprenörer har nyckeln till den felande länken mellan datorn och mobilen.

Olle Blomkvist

Har du irriterat dig på att det inte finns något smidigt sätt att flytta en textsnutt på webben in i din mobil? Trots smarta mobiler så är det vid datorn som det mesta surfandet sker. Du kollar till exempel när en teaterpjäs börjar, eller vart du ska ringa för att boka en biljett, eller när bussarna går. Och du skriver ner det i din anteckningsbok. Det där kan förändras med ett nytt program.

Tre amerikanska entreprenörer har en lösning. Ramiro Calvo och två gamla kolleger i Silicon Valley grundade företaget Vazu Inc. och skapade det lilla hjälpprogrammet Vazu till Internet Explorer.

Och deras idé är lika enkel som genial:

Annons

Du markerar den text du vill ha, och när du högerklickar på musen går du ner till den nya ikonen, Vazu. När du väljer Vazu-ikonen förs den valda texten över till din mobil som ett sms.

Den andra funktioner är att Vazu dyker upp som en ikon bredvid kontaktinformation på webbsidor och om duklickar där så förs namn och telefonnummer över till din mobil.

Vazu-plug-in till Explorer är än så länge gratis och fungerar oavsett vilken mobiloperatör du har.

Annons

Namnet Vazu är sammansatt av spanska ”va” och tyska ”zu” och uttyds ungefär ”gå till” eller underförstått ”skickas till mobilen”.

Annons