USA tillkännager nya sanktioner mot Ryssland

Taggar i artikeln

Ryssland Ukraina USA
EU, Ryssland, sanktionerEU, Ryssland, sanktioner
Foto: TT
Publicerad
Uppdaterad

USA kommer att utfärda över 500 sanktioner mot Ryssland med anledning av att det i morgon är två år sedan landet inledde sin invasion av Ukraina. Det meddelar USA:s president Joe Biden på fredagen, enligt ett pressmeddelande från Vita huset.

Finwire

Därutöver kommer Washington att införa nya exportrestriktioner för närmare 100 aktörer som stödjer Ryssland, står det i uttalandet.

Sanktionerna ”kommer att säkerställa att Putin får betala ett ännu högre pris för sin aggression utomlands och sitt förtryck hemma”, säger Biden.

De senaste sanktionerna riktas mot personer som har anknytning till fängslandet av den numera döda oppositionsledaren Aleksej Navalnyj, samt mot Rysslands finansiella sektor, försvarsindustriella bas, upphandlingsnätverk och sanktionsundvikare över flera kontinenter, enligt Biden.

Annons

I uttalandet påpekades också vikten av att USA fortsätter stödja Ukraina i dess försvar.

”Två år in i detta krig fortsätter Ukrainas folk att kämpa med ett enormt mod. Men de börjar få slut på ammunition. Ukraina behöver mer förnödenheter från USA för att hålla stånd mot Rysslands obevekliga attacker../../..det är därför representanthuset måste anta det tvåpartiska tilläggsförslaget om nationell säkerhet, innan det är för sent”, säger Biden.

Annons