USA placerar ut fler militärer i Taiwan

Taggar i artikeln

Taiwan
Publicerad
Uppdaterad

USA ökar antalet soldattrupper i Taiwan från 30 till mellan 100 och 200 trupper. Syftet är att hjälpa Taiwan med träningen kring taktik och vapensystem, med målet att göra landet svårare för Kina att anfalla.

Under de närmaste kommande månaderna kommer USA att öka antalet militära trupper från ett 30-tal till mellan 100 och 200. Det meddelar USA:s försvarsdepartement Pentagon.

Detta blir den största styrka av amerikanska soldater som placeras i Taiwan på årtionden – och tanken är delvis att avskräcka Kina från att anfalla.

De nya trupperna ska bland annat träna taiwanesiska styrkor på amerikanska vapensystem. Dessutom ska man hålla militära manövrar som skyddar mot en potentiell kinesisk offensiv. Det skriver WSJ. 

Annons

Frågan är dock var gränsen går för Kina när det gäller synen på USA:s engagemang i Taiwanfrågan.

”En av de svåra sakerna att avgöra är vad som verkligen är stötande för Kina. Vi tror inte att de nivåer som vi nu är på, och sannolikt kommer att förbli engagerade i, att vi är nära en ’tipping point’ för Kina. Men det är en fråga som ständigt utvärderas och tittas specifikt på med varje beslut som involverar stöd till Taiwan”, säger en av de amerikanska tjänstemännen.

 

Annons

Annons