Finans Nyhet

Uppåt på Stockholmsbörsen

Publicerad

Svenskarna köper husvagnar och husbilar som aldrig förr och tillverkarna gör rekordvinster. De nyheterna har fått husvagnstillverkaren Kabes aktie att nå sin högsta notering någonsin.

Sax-index gick upp med 0,34 procent till 258,44 och OMXS30 steg med 0,26 procent till 832,34. Aktier för ett värde av 7,02 miljarder kronor bytte ägare under måndagens lugna handel.

Bästa bransch var energibolagen som steg som en reaktion på att oljepriserna har vänt uppåt igen.

Ericsson steg med 1,2 procent till 25:80 kronor. IT-konsulten Teleca säljer det svenska dotterbolaget Teleca OSS till Ericsson. Telecas aktie steg med 0,3 procent till 36:60 kronor.

Annons

Under måndagen blev det klart med klädföretaget Lindex försäljning av klädkedjan Twilfit. Lindex steg med 0,3 procent till 378 kronor som en reaktion på affären. Lindex säljer Twilfitkedjan till ett konsortium lett av Anders Arnborger. Försäljningen innebär att Lindex säljer 38 helägda Twilfitbutiker, tio franchisebutiker och varumärket Twilfit. Lindex behåller sex av Twilfits butiker i Stockholm och Uppsala och gör om dem till Lindexbutiker. Konsortiet övertar Twilfitbutikerna den 1 september.

Skoföretaget Wedins sjönk med 0,5 procent till 53 kronor efter delårsrapporten för tredje kvartalet som visade på minskade förluster och ökad försäljning.

Husvagnstillverkaren Kabe steg med 5,5 procent till 135 kronor. Därmed noterar aktien nytt kursrekord. Sedan tisdagen den 28 juni då media rapporterade om kraftigt stigande försäljningssiffror för husvagnar i Sverige har aktien stigit med 20 procent.

Annons

Spelutvecklaren Daydream Software steg med 3,7 procent till 3:11 kronor efter att bolaget meddelat att det köper danska företaget Kidz Wireless, som är verksamt inom mobil underhållning. Köpet spås enligt Daydream öka årets omsättning med 8 miljoner kronor och ge ett positivt resultat.

TT

Annons