Finans Nyhet

United-fans får oväntad hjälp

Publicerad

I ett försök att sätta stopp för den amerikanske miljardären Malcolm Glazers uppköpsplaner får nu fotbollsklubben Manchester Uniteds fans hjälp av den japanska banken Nomura.

Förra veckan avvisade ledningen för Manchester United budet från Glazer att köpa klubben för 800 miljoner pund.

Även om ledningen ansåg att priset var rimligt var den inte nöjd med Glazers framtidsplaner för klubben som de ansåg inte vara tillräckligt tydliga. De var även missnöjda med finansieringen av budet eftersom de ansåg att Glazer inte gick in med tillräckligt mycket eget kapital utan skulle låna stora delar av köpeskillingen.

Då ledningen avvisat budet har Glazer fram till den 17:e maj på sig att övertyga aktieägarna om att sälja.

Annons

Många aktieägare har dock visat sig skeptiska, och framför allt har många av klubbens fans motsatt sig ett eventuellt köp.

Nu får fansen även hjälp av den japanska banken Nomura i ett försök att blockera köpet. Planen bygger på att fansen kommer att kunna låna upp till 100 miljoner pund för att köpa 25 procent av aktierna i klubben och därmed göra det svårare för Glazer att ta kontroll över klubben.

Glazer har i dag 28,1 procent av aktierna i klubben. Största ägare i klubben är irländska duon John Magnier och JP McManus som äger 28,9 procent.

Annons

Annons