Finans Nyhet

Tvist med Jens till domstol

Publicerad
Uppdaterad

Jens of Sweden är skyldig 25.000 kronor för köpet av domännamnet mp3.se. Det är nöjesportalen www.nightlife.se, som inte får betalt av Jens.

Olle Blomkvist

Jens of Swedens vägran att fullfölja betalningen av domänen mp3.se gjorde att Niclas Arvidsson, ägaren till www.nightlife.se, vände sig till kronofogdemyndigheten i Västerås i sommras med en ansökan om betalningsföreläggande.

– Jag ägde domännamnet www.mp3.se och blev kontaktad i påskas av Jens Nylander. Jens köpte veckan därpå domännamnet för 30.000 kronor kontant och tio mp3-spelare till ett värde av 25.000 kronor för leverans de kommande veckorna. Om han inte levererade spelarna i utsatt tid skulle avtalet förfalla till omedelbar betalning, säger Niclas Arvidsson.

– När jag tog kontakt med Jens för att jag inte fått mp3-spelarna så gav han mig ett kollinummer som inte existerade.

Annons

Efter ytterligare fyra veckor tog Niclas kontakt med Jens och krävde betalning i reda pengar.

– Det står i avtalet att det ska regleras som en kontant skuld på 25.000 kronor. När jag tog upp det blev han skogstokig, säger Niclas Arvidsson, som fortfarande inte fått sina pengar.

När beloppet förfallit till betalning vände sig Niclas Arvidsson till kronofogden med en ansökan om betalningsföreläggande. Jens of Sweden bestred kravet, vilket gör att ärendet lämnats över och ska tas upp i tingsrätten i Västerås.

Annons

– Ja, tingsrätten får avgöra, säger Niclas Arvidsson.

Jens Nylander har inte varit anträffbar för en kommentar.

Annons