Finans Nyhet

Två personer åtalas för insiderbrott i samband med Karlatornet-affären

Taggar i artikeln

Balder Karlatornet Serneke
Karlatornet, Balder, SernekeKarlatornet, Balder, Serneke
Publicerad

Två personer har åtalats av Ekobrottsmyndigheten misstänkta för insiderbrott kopplat till byggbolaget Sernekes prestigefyllda Karlatornet-projekt i Göteborg.

Finwire

De misstänkta ska ha handlat aktier för cirka 400 000 kronor vardera dagen innan fastighetsbolaget Balder köpte in sig i projektet. Det rapporterar Dagens Industri och Göteborgs Posten.

Det var i december 2020 som fastighetsbolaget Balder köpte halva skyskrapebolaget Karlatornet och blev delägare i Serneke i en riktad nyemission som skedde till en kraftigt rabatterad kurs. 

Dagen innan affären offentliggjordes ska de båda misstänkta ha köpt aktier i Serneke för cirka 400 000 kronor vardera, rapporterar nyhetsbyrån Siren. Kammaråklagare Pontus Hamilton på Ekobrottsmyndigheten anser att de har haft insyn i affären och har nu åtalat dem för insiderbrott i Stockholms tingsrätt.

Annons

De båda misstänkta nekar båda till brott. För insiderbrott kan man dömas till fängelse i högst två år. Huvudförhandlingen i målet är preliminärt bokad till maj nästa år. 

Annons