Finans Nyhet

TUI:s oligark lämnar styrelsen – med omedelbar verkan

Taggar i artikeln

TUI
Alexej Mordashov, TUIAlexej Mordashov, TUI
Publicerad

Resebolaget TUI:s storägare Alexej Mordashov är en av de som drabbas när EU inför sanktioner mot Rysslands samtliga oligarker. Nu lämnar han styrelsen.

Realtid.se

TUI ägs till 34 procent av den ryska oligarken Alexej Mordashov via det Cypernbaserade företaget Unifirm Limited. Så sent som i förra veckan var han en av de som träffade Rysslands president Vladimir Putin i Kreml, för att ge sitt stöd gentemot sanktionerna mot Ryssland. Nu är han en av de oligarker som drabbas av EU:s sanktioner.

Aleksej Mordashov är bland annat även storägare och ordförande i ståljätten Severstal, och har tidigare varit ordförande i branschorganisationen World Steel Association.

TUI:s svenska representant kommenterar för Realtid på tisdagen:

Annons

– Vi har aktieägare från en mängd olika nationaliteter där de allra flesta, cirka två tredjedelar, är från Europa, USA eller ägs genom större internationella fonder. Bolaget styrs av en bolagsledning i Tyskland och TUI är ett tyskt noterat bolag. Vi påverkas inte av de sanktioner som riktas mot Ryssland, säger Adam Györki, Communications Manager på TUI i Sverige, till Realtid.

Men nu, en dag senare, står det klart, enligt TT, att han lämnar TUI:s styrelse och att avhoppet sker med omedelbar verkan.

 

Annons

 

 

Annons