Finans Nyhet

Trustly öppnar tech-hubbar i Brasilien och Portugal

Taggar i artikeln

Trustly
Publicerad
Uppdaterad

Det svenska fintechbolaget Trustly öppnar två nya tech-hubbar, en i Brasilien och den andra i Portugal.

Sara Johansson

Utvecklingen av bankbetalningslösningar på nätet fortsätter. Trustly öppnar nu en tech-hubb dels i Vitória, Brasilien och dels i Lissabon, Portugal.

Hubben i Vitória, Brasilien togs över i samband med samgåendet med Silicon Valley-baserade Paywithmybank i juni och planen är, enligt ett pressmeddelande,  att anställa ”ett signifikant antal utvecklare” under de kommande åren. 

Trustly valde att öppna en tech-hubb i Lissabon på grund av ”tillgången till kompetens, den relativt låga kostnadsnivån och ett rikt kulturliv som gör staden attraktiv att arbeta i”, framgår det av pressmeddelandet.

Annons

På Lissabon-hubben arbetar idag fyra tech-team och ambitionen är att dubbla personalstyrkan till slutet av 2020. 

Trustly fortsätter också att förstärka sina befintliga tech-hubbar i Stockholm och Örebro med ytterligare systemutvecklare, Java-specialister och devops-utvecklare. Företaget rekryterar även till de andra delarna av organisationen. 

– Med tillskottet av inte bara en, utan två nya tech-hubbar, kommer Trustly att ha de resurser som behövs för att skala upp på ett bra sätt. Varje hubb bidrar med unik kompetens till Trustlys fortsatta tillväxt och vi är mycket glada över att kunna välkomna så många nya kollegor världen över. Att arbeta med medarbetare från andra kulturer gör vårt bolag starkare, och det dagliga arbetet mer inspirerande, säger Ulrica Falkenberg, personalchef på Trustly. 

Annons

 

Annons