Finans Nyhet

Tjock-Steffe författare?

Publicerad

Vill berätta om sitt liv.

Realtid.se

I senaste numret av tidningen Skurk intervjuar Dick Sundevall en av Sveriges mest omtalade brottslingar: Stefan Eriksson.

”Tjock-Steffe” säger sig ha bokplaner där han ska berätta mer om bland annat Ferrari-kraschen och den efterföljande fängelsevistelsen i USA.

– Det kommer jag berätta om i en bok framöver. Du får inte reda på allt Dick, säger Stefan Eriksson till Skurk.

Annons

I intervjun går Dick Sundevall igenom ett flertal av de skrönor och rykten som omger Stefan Eriksson och det som kallas Uppsala-Maffian. Just den beteckningen samt smeknamnet ”Tjock-Steffe” vänder sig Stefan Eriksson emot.

Den lokala polisen och medier har gjort en höna av en fjäder menar han.

– Det där med Uppsalamaffian har sedan förföljt mig i hela mitt liv. Förstört en massa schysta vita affärer och sånt där, säger han till Skurk.

Annons

Han hävdar att han blev placerad i ett hårdare fängelse än normalt i USA beroende på de svenska uppgifterna att han tillhört en maffiaorganisation.

Att han trots allt gick med på en uppgörelse med följande fängelsedom i USA beror inte på att han gjort sig skyldig till brott:

– Låt mig säga så här, jag blev satt i en situation där en fängelsedom på tre år var det minsta problemet.

Annons

Detaljerna säger han sig vilja spara till den kommande boken.

Att det gick fort när han kraschade med Ferrari Enzon bekräftar han dock. Det har talats om farter på upp emot 300 kilometer i timmen.

– Drygt 300 var det nog, säger Stefan Eriksson till Skurk.

Annons