Finans Nyhet

Till Pakistan via Skavsta

Publicerad

Det svenska flygbolaget Swe Fly flyger sedan en månad från London till Pakistan. I december inleds flygningar till Thailand och bolaget har även ansökt om flygtillstånd till Indien. Gemensamt för alla flygningar är att de går via Skavsta.

– Vi är ett svenskt bolag som har fått tillstånd att flyga till Lahore i Pakistan från Sverige, förklarar Christer Andersson, platschef på Swe Fly.

Enligt honom ger mellanlandningarna på Skavsta också en utökad marknad och en möjlighet att öka fraktvolymen.

Hur går det till rent praktiskt? Sitter London-passagerarna kvar i planet?

Annons

– Nej, de måste ut och genom en passkontroll. Man kan säga att vi matar trafik från Oslo, Köpenhamn, London och Leeds till Skavsta. Där byter passagerarna plan och flygs vidare.

Hur populära är flygningarna till Pakistan?

– Vi har fulla plan i stort sett hela sommaren och flyger sex gånger i veckan. Det är en stor etnisk linje eftersom de engelska banden till Pakistan är starka. Totalt handlar det om 1.278 passagerare varje vecka.

Annons

Ni ska börja flyga till Bangkok i Thailand också?

– Ja, vi har fått tillstånd att starta flyg i december. Det blir en daglig avgång med passagerare från Norge och Sverige.

Vilken är nästa destination?

Annons

– Vi har ansökt om att flyga till Indien. Mer än så kan jag inte tala om. Men vi har startat linjer i Asien och det finns många fler intressanta destinationer i Asien.

Annons