Göran Melin
Göran Melin.
Finans

Tidigare PwC-revisor till Nämnden för redovisningstillsyn

Göran Melin har utsetts till vice ordförande för nya Nämnden för svensk redovisningstillsyn. Han har en gedigen bakgrund på PwC och senast som CFO på Clas Ohlson.

Uppdaterad 2019-01-23
Publicerad 2019-01-23

I oktober utsågs Annika Poutiainen till ordförande i Nämnden för svensk redovisningstillsyn. Nu är det klart vem som blir hennes parhäst i arbetet med att övervaka börsbolagens rapportering.

Styrelsen i Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden har utsett Göran Melin till vice ordförande för Nämnden för svensk redovisningstillsyn.

Göran Melin har 23 års erfarenhet som revisor på PWC och var åren 2010-2018 CFO på Clas Ohlson.

– Med rekryteringen av Göran Melin förstärks Nämnden ytterligare med en på den svenska aktiemarknaden ytterst respekterad person som har djup kunskap om såväl redovisning som att leda och rapportera den finansiella utvecklingen i ett noterat och välskött bolag, säger Patrik Tigerschiöld, ordförande för Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden.

Annika Poutiainen, ordförande för Nämnden för svensk redovisningstillsyn, är mycket glad över sin nya kollega, som redan är på plats.

– Göran Melin är en fantastisk rekrytering till Nämnden för svensk redovisningstillsyn. Hans analytiska förmåga kombinerat med djup sakkunskap och operativ erfarenhet från ett börsbolag kommer att vara en stor tillgång för nämndens arbete i granskningen av börsbolags regelbundna finansiella kommunikation.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in