M&A

THQ Nordic köper tysk spelutvecklare

Dataspelbolaget THQ Nordic köper tyska spelutvecklaren och förläggaren HandyGames för 1 miljon euro.

Realtid.se
Uppdaterad 2018-07-10
Publicerad 2018-07-10

THQ Nordic GmbH förvärvar 100 procent av aktierna i det tyska bolaget HandyGames för en sammanlagd köpeskilling om 1 miljon euro. Dessutom har parterna kommit överens om en möjlig prestationsbaserad tilläggsköpeskilling på upp till 1,5 miljoner euro.

Sedan grundandet år 2000 har tyska HandyGames släppt mer än 150 spel på en mängd olika plattformar och via ett brett spektrum av tekniker. Nuvarande spelutveckling är inriktad på iOS, Android, Oculus Rift, Samsung Gear VR, HTC Vive, surfplattor, Android TV, Wearables samt digitala releaser på nästa generations konsoler. Företaget har idag cirka 50 anställda.

HandyGames kommer även fortsättningsvis att fungera som utvecklare och förläggare av projekt under ledning av THQ. Detta enligt ett pressmeddelande.

 

THQ Nordic förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget är en betydande aktör som spelförläggare och har en bred spelportfölj med över 100 ägda varumärken. THQ Nordic har över 1 700 medarbetare och bolagets aktier är noterade på Nasdaq First North Stockholm.

 

Platsannonser