Xiaomi ökar satsning på fysiska butiker i Indien, vill knappa in på Samsung – Reuters

Publicerad

Teknikföretaget Xiaomi ska öka sin satsning på fysiska butiker i Indien framöver, efter att tidigare ha lagt stora resurser på tillväxt inom e-handelssegmentet. Det säger företagets landschef i Indien, rapporterar Reuters.

Tilltaget sker samtidigt som bolaget tappat marknadsandelar till konkurrenten Samsung i regionen. Xiaomi har ökat sin handel online kraftigt de senaste åren, men noterar samtidigt att den fysiska handelsverksamheten alltjämt är stor.

Omkring 34 procent av Xiaomis försäljning kommer från fysiska butiker. Samtidigt ligger motsvarande siffra för Samsung på 57 procent.

Bland annat planerar företaget nu för att utöka antalet butiker i landet, samt samarbeta med diverse telefonleverantörer för att även erbjuda andra produkter än telefoner – som till exempel Xiaomi TV-apparater.

En utmaning för det kinesiska teknikföretaget är dock att myndigheter i Indien sedan förra året har fryst deras banktillgångar på drygt 670 miljoner dollar. Det eftersom de anser att Xiaomi gjort olagliga överföringar till utlandet.

Xiaomis marknadsandel i Indien ligger på 16 procent, medan Samsungs uppgår till omkring 20 procent.

https://www.reuters.com/technology/chinas-xiaomi-bets-bigger-india-retail-stores-amid-samsung-rivalry-2023-07-16/

Jesper Ahlberg
jesper.ahlberg@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons