White Pearls omsättning ökade 30-35 procent första halvåret

Publicerad

Informationsteknikbolaget White Pearl ökade sin omsättning med 30-35 procent under det första halvåret. Tillväxten var helt organiskt.

– Vi klarar tycket från inflationen bra på grund av White Pearl Technology Groups globalt spridda affärsmodell. Vi har lönekostnader i nyckelregioner som Indien samt nedpressad valuta på några av våra tillväxtmarknader som Sydafrika och Egypten. Vi lyckas hantera inflationen och valutautmaningarna och våra totala vinster ökade också markant, kommenterar vd Margo Marangoni och forsätter:

– Inom våra diversifierade intäktssegment, inklusive hårdvara, mjukvara, prenumerationer, tjänster och löpande intäkter ser vi en stark tillväxt. Det illustrerar vår affärsmodells motståndskraft i den marknadsturbulens som rått de senaste sex månaderna. Det goda resultatet bekräftar att vår diversifierade affärsstrategi klarar att buffra globala kriser och att vi även då kan leverera värde till våra aktieägare.

White Pearl-chefen uppger vidare att bolaget har en stabil orderbok och välfylld pipeline med beställningar.

– Därför är vi övertygade om att vi fortsatt kommer att göra en stark prestation under det kommande finansiella halvåret. Därutöver kan vi se att White Pearl Technology Groups beprövade affärsmodell är en bra grund att stå på när vi går vidare med vår tillväxtstrategi att säkra mer affärer på de mer mognare marknaderna där listningen på First North Growth Market markerar starten på den ambitiösa resa vi står inför, deklarerar Marangoni.

Fullständig rapport släpps den 31 augusti.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons