Vanmoof går i konkurs – oklart hur kunderna påverkas

Publicerad

Domstolen i Amsterdam meddelade under måndagen att elcykelföretaget Vanmoof ska försättas i konkurs, efter att bolaget arbetat intensivt för att undvika situationen. Det skriver Techcrunch.

Bakgrunden till beslutet är att bolaget i början på förra veckan pausat försäljningen, vilket initialt motiverades av teknikstrul. Kort därefter framgick det att beslutet var avsiktligt, för att hinna ikapp produktion och ordrar. Under försäljningsstoppet skapades stor ilska bland kunder som klagade på bland annat produkternas kvalitet och bolagets service.

Bolaget ansökte i slutet på förra veckan om betalningsinställelse för att slippa betala räkningar. Domstolen försatte bolaget i konkurs bara dagar efter detta.

”Det är inte klart hur konkursen kommer att påverka dem som har köpt cyklar som ännu inte har levererats, eller dem vars cyklar servas, eller vad som händer om du äger en Vanmoof-cykel som går sönder eftersom den anpassade designen innebär att de inte kan fixas av vem som helst”, skriver Techcrunch.

David Molin
Nyhetsbyrån Finwire

Annons