Uppsagt banksamarbete har slagit hårt mot Goobit Groups intäkter

Publicerad

Kryptovalutabolaget Goobit Group varnar för att verksamhetens intäkter påverkats rejält av att SEB valde att säga upp samarbetet med bolaget, ett samarbete som bland annat omfattade Swish.

Under januari har handelsvolymen uppgått till cirka 12 miljoner kronor mätt som månadstakt. Det kan jämföras med snittet för förra året som var 45 miljoner. Goobit Group spår väsentligt minskade intäkter och lägre resultat för det innevarande kvartalet i räkenskapsåret, november-januari.

”Vid köp av kryptovaluta precis som vid all näthandel uppfattar kunderna kortbetalning som en mindre smidig lösning än direktbetalning. Dessvärre medför det uppsagda banksamarbetet ett väsentligt intäktsbortfall för Goobit Group, så länge vi inte har en ny konto- och betalningslösning på plats. Vi ser detta som en väsentlig men övergående driftstörning och vi jobbar intensivt på att få fram en fullgod betalningslösning för våra kunder. I dagsläget kan vi dock inte säga när en sådan lösning kan vara på plats”, kommenterar Erika Eliasson, vd för Goobit Group.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons