Teknikgruppen Nordtech tar in ytterligare drygt 1 miljard kronor – siktar på börsen om 2-3 år

Publicerad

Teknikgruppen Nordtech tar in ytterligare drygt en miljard kronor och förvärvar ett sjätte nischat mjukvarubolag. Målet är en börsnotering om ungefär 2-3 år, rapporterar Di Digital.

Nordtechs parter Nils Bergman beskriver bolaget som en blandning mellan finansiär som köper och förvaltar, samt en industrialist, som samlar kompetens i hur man bygger lönsamma mjukvaruföretag. Målet förklaras vara att investera i bolag med återkommande intäkter, SaaS-bolag.

Första investeringen gjordes för ungefär ett år sedan, och nu ingår sex mjukvaruföretag i portföljen. Tack vare investeringar från välkända personer, däribland Evolution-grundarna Fredrik Österberg och Jens von Bahr, har bolaget en sammanlagd köpkraft om ungefär 1,5 miljarder kronor.

”Alla har prenumerationsintäkter, ARR, som huvudsaklig intäkt. Alla växer och alla är lönsamma. De har långa kontrakt, en hög underliggande marginal och har byggt programvara med höga kundvärden”, kommenterar Bergman angående vilka typer av bolag Nordtech investerar i.

Bolaget vill nå ungefär en halv miljard kronor i återkommande intäkter samt en ebita om 100-150 miljoner för att en börsnotering ska vara aktuell, avslutar Nils Bergman.

Jesper Ahlberg
Nyhetsbyrån Finwire

Annons