Swecos vd nöjd med den organiska tillväxten under Q2 – aktien lyfter efter rapporten

Publicerad

Teknikkonsulten Swecos vd Åsa Bergman är nöjd med efterfrågan för verksamheten under det andra kvartalet och ser goda tillväxtmöjligheter framgent. Det säger hon under dagens telefonkonferens.

Swecos omsättning kom in högre än väntat under kvartalet och landade på 7 249 miljoner kronor. Väntat var enligt Bloombergs analytikerkonsensus 7 056 miljoner kronor.

– En nyckel till vår organiska tillväxt är vår positiva rekryteringsdynamik. Under de senaste kvartalen har vi etablerat en stabil tillväxt i antalet heltidsanställda och vi förbättrar även medarbetaromsättningen, säger Bergman.

Sju av åtta affärsområden uppvisade organisk tillväxt och ett förbättrat ebitda-resultat under kvartalet.

– Jag skulle särskilt vilja framhäva den starka prestationen i Belgien och Danmark, som drivs av en stark positionering inom attraktiva tillväxtsegment. Vi ser också god tillväxt i Norge och Finland, medan Tyskland och Centraleuropa fortsätter att ta steg i rätt riktning med bra tillväxt, utvecklar vd:n.

Dock bedöms utvecklingen inom byggsegmentet vara någorlunda blandad.

– Vi ser en stabil efterfrågan inom offentliga byggnader, men fortsatt försvagad efterfrågan på tjänster inom bostads- och kommersiella fastigheter på grund av den makroekonomiska situationen, förklarar Åsa Bergman ytterligare.

Swecos aktie avancerar under eftermiddagshandeln omkring 4,5 procent.

Jesper Ahlberg
jesper.ahlberg@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons