Superdry ökade omsättningen med 3,6 procent första halvåret – säkrar finansiering

Publicerad

Det brittiska klädmärket Superdry ökade sin omsättning med 3,6 procent i det första halvåret i räkenskapsåret. Företaget vittnar om ”extremt utmanande” förhållanden.

Butikerna ökade försäljningen med 14,4 procent medan e-handeln steg 1,7 procent. Superdry vittnar om att kunderna gick från att handla online till i butik. Grossistförsäljningen minskade med 5,2 procent.

Superdry har också säkrat en lånefacilitet om upp till 80 miljoner pund. Det löser det lån som förfaller i januari. Räntenivån har gått upp vilket hänger samman med marknadsklimatet, skriver Superdry. Räntan blev SONIA (Sterling Overnight Interbank Average Rate) +7,5 procent den del som används.

”Vi har dock inga illusioner om att konsumenternas förtroende är bräckligt och att det är osannolikt att bilden kommer att förändras snabbt. Vi är mycket nöjda med att ha slutfört vår refinansiering och detta, i kombination med den fortsatta förstärkningen av vårt varumärke och vår produkt, innebär att verksamheten är i god form när vi nu går igenom vår viktiga julhandelsperiod”, uppger grundaren och vd:n Julian Dunkerton i en kommentar.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons