Stratasys stiger i förhandel efter höjt bud från Nano Dimension, öppnar för samtal med 3D Systems

Publicerad

3D-printingbolaget Stratasys stiger med nästan 4 procent i förhandeln på tisdagen. Aktien lyfter i spåren av att Nano Dimension höjt budet på bolaget till 25 dollar per aktie, rapporterar Seekingalpha.

Stratasys valde under gårdagen att tillbakavisa det senaste budet från Nano Dimension på 24 dollar per aktie. Det beskrevs vara vilseledande, tvingande och väsentligt undervärdera bolaget, samt inte ligga i bästa intresset för alla Stratasys aktieägare.

Samtidigt är det inte bara Nano Dimension som är ute efter Stratasys. Även 3D Systems har lagt ett antal bud, och det senaste sockrade erbjudandet har fått Stratasys att öppna för diskussioner.

Stratasys uppger att de vill se ifall 3D Systems bud är i slutändan “överlägset” givet att man har redan valt att gå samman med Desktop Metal i en aktieaffär värd cirka 1,8 miljarder dollar. Men nu är alltså den affären inte spikad givet att 3D Systems släppts in i värmen.

https://investors.stratasys.com/news-events/press-releases/detail/840/stratasys-board-of-directors-unanimously-rejects-nano

https://investors.stratasys.com/news-events/press-releases/detail/842/stratasys-intends-to-engage-in-discussions-with-3d-systems

https://seekingalpha.com/news/3988300-stratasys-gains-after-nano-dimension-raises-offer-to-25-a-share

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons