Storebrand tilldelas pris för bästa Räntehus – Morningstar Fund Awards

Publicerad

Morningstar har idag släppt vinnarna av Morningstar Fund Awards.

Storebrand har tilldelats priset för Best Fixed Income House.

Motiveringen lyder;

“Priset för Best Fixed Income House Award går till Storebrand, ledda av ett ränteteam med lång erfarenhet. Bolagets samtliga räntefonder har en hög rating hos Morningstar, där fonden SPP FRN Företagsobligationsfond A har varit starkt bidragande till vinsten”.

Gustaf Linnell, chef för Svenska Räntor hos Storebrand Asset Management/ SPP Fonder i Sverige, kommenterar;

”Jag är så klart väldigt glad för utmärkelsen, men framför allt är jag stolt över den process som vi i teamet byggt upp över tid, som fortsätter att leverera god avkastning i olika marknadsklimat. Vi strävar efter att hela tiden utnyttja våra styrkor i förhållande portföljstorlek, mandat samt det faktum att vi har en större nordisk organisation i ryggen. Att vi även har väldigt kul på jobbet skadar inte”, säger Linnell och tillägger;

”Under 2021 handlade mycket om att navigera de negativa konsekvenser högre inflation får för obligations- och kreditmarknaden. Den stora frågan för det kommande året blir hur centralbanker hanterar just högre inflation och samtidigt ett försämrat risksentiment, inte minst i ljuset av det krig som nu brutit ut i Ukraina. Ur ett förvaltarperspektiv innebär det att vi måste vara ännu mer snabbfotade och anpassningsbara eftersom marknaden med största sannolikhet kommer fortsätta att vara volatil och ängslig en tid framåt”.

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Annons