Spelinspektionen utfärdar varning och sanktionsavgifter till två aktörer

Publicerad

Spelinspektionen har utfärdat varningar och sanktionsavgifter till Hacksaw Studios och Panda Bluemoon, enligt två separata pressmeddelanden.

Sanktionsavgiften till Hacksaw Studios är på 2,6 miljoner kronor och det för att man ska ha levererat spelprogramvara till två aktörer som saknar svensk spellicens.

Motsvarande avgift till Panda Bluemoon är på 700 000 kronor, också med samma anledning, att bolaget ska ha varit spelleverantör till två aktörer som inte har svensk spellicens.

Sedan den 1 juli förra året ingår det i spellagen ett krav på tillstånd för spelprogramvara. Det innebär att leverantörer som har tillstånd för spelprogramvara i Sverige inte får se denna bli använd av speloperatörer som inte har svensk spellicens. Syftet med kravet är att motverka olagligt spel.

https://www.spelinspektionen.se/globalassets/dokument/ovriga-dokument/beslut/varning—anmarkning/panda-bluemoon-ltd—varning-och-sanktionsavgift-regelefterlevnad-2024-05-23.pdf

https://www.spelinspektionen.se/press/nyhetsarkiv/hacksaw-studios-ab-far-varning-och-sanktionsavgift-for-bristande-regelefterlevnad/

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons