Skymap ökar ARR – satsning på Norge börjar att ge ett resultat

Publicerad

Mjukvarubolaget Skymap ökade sina återkommande intäkter i det tredje kvartalet. Resultatet var mer eller mindre oförändrat mot föregående år.

Omsättningen steg 6,9 procent till 3,1 miljoner kronor (2,9). Årligt återkommande intäkter, ARR, för plattformsintäkter har ökat till 5,1 miljoner kronor, upp 82 procent från i september förra året.

Rörelseresultatet blev -1 miljoner kronor (-1,1). Resultatet efter skatt blev -1 miljoner kronor (-1,1).

”Vi, liksom de flesta andra företag, står inför en oviss period och vi försöker att förbereda oss för olika scenarios. Tack vare nya produktlanseringar kan vi nu bredda marknaden och på så vis göra oss mindre sårbara. Intresset från andra marknader utanför Sverige gör också att vi känner att vi fortsatt är på rätt spår”, skriver vd Jon Bengtsson i rapporten.

Skymap-chefen lyfter upp att bearbetningen av den norska marknaden börjat att ge ett resultat. Bolaget har arbetat med åtgärder för att hantera kostnadsökningar, framförallt på tjänster som köps in i dollar.

”Försiktigt optimistisk är ett uttryck som jag tycker beskriver nuvarande situation. Det som gör att jag känner mig trygg just nu är att vi har en bra plan som tål de påfrestningar som kan komma att utmana oss under 2023”, avslutar Bengtsson.

Skymap, MkrQ3-2022Q3-2021Förändring
Nettoomsättning3,12,96,9%
Rörelseresultat-1-1,1
Nettoresultat-1-1,1

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons