Simplicity Norden minskade 0,8 procent i maj – positiva bidrag från industrisektorn

Publicerad

Fonden Simplicity Norden minskade 0,8 procent i maj. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 3,8 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Ulf Ingemarson.

Inledningsvis skriver förvaltaren att ett flertal av fondens innehav inom industrisektorn utvecklades positivt under månaden till följd av en motståndskraftig ekonomi och positiva vindar kring AI.

Det innehav som utvecklades bäst under månaden var ABB som steg efter positiva prognoser från analytiker som pekar på en fortsatt stark efterfrågan inom elektrifiering och automation.

Vidare utvecklades även Atlas Copco bra då bolaget förväntas gynnas av AI-utvecklingen på grund av att bolagets vakuumlösningar används vid produktion av halvledare.

Även Trelleborg steg efter att man presenterat höjda finansiella mål.

Förvaltaren viktade ner mot råvarusektorn genom att minska i Boliden samt avyttra UPM-Kymmene. Samtidigt valde man bland annat att öka exponeringen mot Investor, Novo Nordisk och ABB.

Negativa bidragsgivare under månaden var bland annat Sobi, Swedbank, Tietoevry, Nordea och Handelsbanken.

De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var Investor, Novo Nordisk och Astra Zeneca med portföljvikter om 8,2, 7,3 respektive 4,2 procent.

Simplicity Norden, %maj, 2023
Fond MM, förändring i procent-0,8
Fond i år, förändring i procent3,8

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Annons