SEB kommenterar sin närvaro i Ryssland, betjänar enbart utländska bolag i landet

Publicerad

(Uppdatering: justerar rubrik, tillägg med de sista två styckena)

Banken SEB ser just nu över sin närvaro på den ryska marknaden då invasionen av Ukraina väcker frågor om legitimitet. Det rapporterar Bloomberg News.

Banken erbjuder idag tjänster till nordiska, tyska och brittiska kunder. Totalt har banken 80 anställda i Sankt Petersburg och Moskva.

Banken har också 50 anställda i Kiev i Ukraina.

”Vi försöker att ha verksamheten öppen med minimala funktioner då det är viktigt att betalsystemet inte kollapsar”, uppger kommunikationschefen Frank Hojem för Bloomberg News.

”Vi har en bank med företagsinriktning i Ryssland, som uteslutande fokuserar på att serva dotterbolag till våra nordiska, tyska och brittiska företagskunder som har verksamhet i landet. Vi finns där enbart för att stötta dem och har ingen affär riktad till inhemska företag, institutioner eller individer. Vår verksamhet är baserad i Sankt Petersburg med en filial i Moskva, och vi har ungefär 80 lokalanställda”, skriver SEB i en kommentar till Finwire.

”Vårt fokus nu är på att stötta våra medarbetare och våra nordeuropeiska kunder att navigera dessa tragiska och utmanande tider. Vi följer alla sanktioner som har införts av bland annat USA och EU, såväl som internationella lagar och regler. Samtidigt kommer Rysslands invasion av Ukraina att resa allvarliga och berättigade frågor om vår och övriga europeiska bolags närvaro i landet, vilket vi förstår och hörsammar. Vi kommer att följa utvecklingen noga inom detta område, inte minst ur ett kundperspektiv”, avslutar banken.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Annons