Sanofi ingår samarbete med Adagene

Publicerad

Franska läkemedelsjätten Sanofi har ingått samarbete och tecknat ett exklusivt licensavtal med Adagene avseende utveckling av antikroppsterapier från Sanofi. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt villkoren i avtalet kommer Adagene att ansvara för forskning i tidiga skeden för att utveckla maskerade versioner av Sanofis antikroppskandidater, med hjälp av Adagenes Safebody-teknologi. Sanofi kommer att vara ensam ansvarig för forskning i senare skede och all klinisk verksamhet, produktutveckling och kommersialisering.

Sanofi kommer att göra en initial betalning på 17,5 miljoner dollar till Adagene och kommer att ha möjlighet att avancera två initiala kandidater i samarbetet, följt av en option för ytterligare två kandidater.

Dessutom är Adagene berättigade till potentiella utvecklings-, regulatoriska och kommersiella milstolpsbetalningar på upp till 2,5 miljarder dollar för avancemang av kandidaterna, som exklusivt kommer att utvecklas och kommersialiseras av Sanofi. Adagene är även berättigade till royalties på den globala nettoförsäljningen av godkända samarbetsprodukter.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Annons