Roman Abramovitj bekräftar: ska sälja Chelsea

Publicerad

Ryska oligarken Roman Abramovitj bekräftar att han för avsikt att sälja sitt ägande i fotbollsklubben Chelsea.

Abramovitj har varit ägare till Chelsea i nästan två decennier. Finwire rapporterade igår med hänvisning till medieuppgifter att en försäljningsprocess startats. Oligarken siktar även enligt exempelvis Sky News på att även sälja sina fastighetstillgångar i Storbritannien.

Abramovitj har än så länge inte hamnat på västvärldens sanktionslista. I Storbritannien har röster höjts för att han skall ingå i sanktionerna, däribland från oppositionsledaren i Labour Sir Keir Starmer.

Den ryska affärsmannen har sedan tidigare släppt kontrollen över klubben. Nu står det klart att han säljer.

”Som jag har sagt tidigare har jag alltid fattat beslut med klubbens bästa för ögonen. I den nuvarande situationen har jag därför tagit beslutet att sälja klubben, eftersom jag tror att detta ligger i klubbens, fansens, de anställdas, samt klubbens sponsorers och partners bästa intresse”, uppger Roman Abramovitj i ett uttalande.

Den ryska oligarken kommer också att skänka likviden från försäljningen till en stiftelse för offren för kriget i Ukraina. och han kommer inte att inkräva lån. Processen att sälja kommer inte nödvändigtvis att ske snabbt, uppger Abramovitj.

https://www.chelseafc.com/en/news/2022/03/02/statement-from-roman-abramovich

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons