Reviderad studieplan för Neofox-studien godkänd i Spanien – Wntresearch

Publicerad

Wntresearch meddelar att de spanska läkemedelsmyndigheterna har godkänt den reviderade studieplanen för fas 2-studien Neofox för läkemedelskandidaten Foxy-5.

Godkännandet innebär att nya effektmått kommer att införas vid patienternas operation, samt att studien kommer utröna om det går att ge Foxy-5 i större doser.

De nya effektparametrarna ska mätas direkt vid operationen, och inte två år efter operationen som initialt planerat, vilket innebär att man kommer kunna mäta Foxy 5:s effekt direkt på tumören. Ändringen innebär också att patienterna är med i studien två år kortare, vilket både minskar kostnaden per patient och gör det enklare att genomföra studien.

Den första patienten beräknas kunna inkluderas i denna nya studiedesign efter att semesterperioden är över i Spanien, det vill säga i början på september. Spanien är det viktigaste landet för denna studie.

”Detta är fantastiska nyheter för oss och för en potentiell ny behandling för patienter som drabbats av tjocktarmscancer. Det är glädjande att även kunna öka dosen då det är nu vi har en bra möjlighet att göra det”, kommenterar vd Pernilla Sandwall.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons