Rejäl omstöpning i Kindreds styrelse – fem nya ledamöter föreslås

Publicerad

Bettingbolaget Kindreds valberedning föreslår en omfattande omstöpning av styrelsen, enligt ett pressmeddelande.

Det som presenteras för årsstämman 2023 i april är en styrelse på nio personer, varav fem är nya i styrelsen.

Processen har drivits på av Kindreds nya storägare Corvex Management, vars Keith Meister är valberedningens ordförande. I augusti framkom att Corvex ökat till över 15 procent av aktierna i Kindred och man är därmed största ägare. Corvex tog också i slutet av september plats i valberedningen och storägaren har vid upprepade tillfällen sagt att Kindred bör undersöka alla potentiella strategiska alternativ, inklusive en försäljning av bolaget.

De fem nya personer som föreslås till styrelsen är Cédric Boireau, Jonas Jansson, Andy McCue, Martin Randel och Kenneth Shea. Valet av dessa motiveras nedanför.

“Boireau och Gemmel, vilka tillsammans representerar närmare 20 procent av ägandet i Kindred, kommer att bidra med en väsentlig aktieägarrepresentation i styrelsen. Jansson och McCue bidrar med avgörande erfarenhet från spelbranschen. Medan Shea och Randel, slutligen, bidrar med affärsmässighet och erfarenhet från kapitalmarknader och med M&A-expertis”, säger Meister.

Vad gäller de befintliga ledamöterna, föreslås det att Evert Carlsson återväljs som ordförande. Därutöver rekommenderar valberedningen även återval av James H. Gemmel, Carl-Magnus Månsson och Heidi Skogster.

“Valberedningen anser att den föreslagna styrelsen har utmärkta förutsättningar att arbeta med koncernledningen och att tillvarata aktieägarnas intressen. Jag är övertygad om att den omstöpta styrelsen kommer att undersöka alla möjligheter att uppnå en hållbar och riskjusterad värdeökning för samtliga aktieägare”, säger Meister.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons