Qlucore ökar omsättning och resultat under tredje kvartalet

Publicerad

Mjukvaruföretaget Qlucore ökade omsättningen och resultatet i det tredje kvartalet.

Omsättningen steg 48,6 procent till 5,5 miljoner kronor (3,7). Omsättningsmässigt är det bästa kvartalet sedan pandemin bröt ut, enligt vd Carl-Johan Ivarsson.

Ebitda-resultat blev 1,3 miljoner kronor (-0,4), med en ebitda-marginal på 23,6 procent. Rörelseresultatet blev 0,3 miljoner kronor (-1), med en rörelsemarginal på 5,5 procent.

Resultatet efter skatt blev 0,4 miljoner kronor (-1). Resultat per aktie hamnade på 0,10 kronor (-0,54).

”Qlucore har lagt ett händelserikt kvartal till handlingarna. Under tredje kvartalet fortsatte
vi att utveckla och investera i lösningar för cancerdiagnostik. Samtidigt utvecklades
försäljningen inom segmentet dataanalys väl och lösningarna används av forskare i
akademin och industrin i mer än 200 organisationer”, skriver Qlucore-chefen.

Han uppger att det finns ett stort intresse för bolaget.

”Det är framförallt segmentet dataanalys som svarar för större delen av nettoomsättningen. Vårt framtida tillväxtområde, cancerdiagnostik, ägnas stor uppmärksamhet och kräver också resurser, vilket påverkade resultatet för kvartalet. Vi möter ett betydande intresse för detta område och ser en mycket stor kommersiell potential för cancerdiagnostik.”

Coronapandemin fortsätter att påverka försäljningen och marknadsbearbetningen, däribland har beslutsprocesserna dragit iväg i tid och det finns även en svårighet i att träffa kunden.

”Vi ser ett betydande intresse och i takt med att världen öppnar upp räknar vi med att kunna intensifiera marknadsbearbetningen ytterligare”, uppger Ivarsson.

Qlucore, MkrQ3-2021/2022Q3-2020/2021FörändringNettoomsättning5,53,748,6%EBITDA1,3-0,4EBITDA-marginal23,6%Rörelseresultat0,3-1Rörelsemarginal5,5%Nettoresultat0,4-1Resultat per aktie, kronor0,10-0,54

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons