Qliro tecknar ramavtal med två e-handlare

Publicerad

Betaltjänstbolaget Qliro har tecknat ramavtal med två e-handlare, Make Webo och iPiccolo, som är systerbolag med gemensamma ägare i Madhat. Det framgår av ett pressmeddelande.

Make Webo är en internationell e-handelsaktör och exportör av bland annat nikotinfria tobakspåsar medan iPiccolo står bakom nätbutikerna InkClub, Patroner.se och Dammsugarpåsar.nu.

Ramavtalet med Make Webo ger Qliro exklusivitet i Norden och väntas bidra med en ökad volym inom primärt Pay Now om cirka 500 miljoner kronor om året, där en majoritet av försäljningsvolymen genereras utanför Qliros hemmamarknad i Norden.

iPiccolo har samarbetat med Qliro på den nordiska marknaden sedan 2019. Parterna förlänger nu samarbetet och tecknar ett ramavtal som möjliggör inkludering av fler handlare. I ett första steg ska Qliros betallösning implementeras på The Shirt Factorys webbshop. Parallellt med Pay Later kommer iPiccolo framgent även att nyttja Qliros nya betaltjänst Unified Payments för sina volymer inom Pay Now motsvarande cirka 540 miljoner kronor per år.

”Vi är väldigt stolta över vårt fortsatta förtroende som betalpartner för iPiccolo med systerbolag. Ramavtalen går i linje med våra internationella tillväxtambitioner och bekräftar vår framgångsrika strategiska satsning inom Payment Solutions och Pay Now, som ett komplement till vårt erbjudande inom Pay Later”, säger Christoffer Rutgersson, vd för Qliro.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons