Polestar ökade leveranserna med 36 procent i andra kvartalet

Publicerad

Elbilstillverkaren Polestar ökade sina leveranser med 73 procent i juni jämfört med samma månad i fjol. Totalt levererades 15 800 fordon i andra kvartalet, en tillväxt på 36 procent jämfört med samma kvartal i fjol. De framgår av ett pressmeddelande.

Polestar levererade 27 900 fordon under första halvåret och är därmed på god väg mot att leverera 60 000 till 70 000 fordon under helåret 2023, skriver bolaget.

– Som väntat har vi ökat takten på våra leveranser från månad till månad, vilket resulterat i ett rekordstarkt andra kvartal. Jag är övertygad om att denna trend kommer att fortsätta under det säsongsmässigt starkare andra halvåret, då vi också börjar leverera vår uppgraderade Polestar 2, med upp till 22 procent längre räckvidd, kommenterar vd Thomas Ingenlath.

Polestar kommer rapportera sitt andra kvartal på torsdag den 31 augusti.

– Vi planerar att öppna fler än 20 permanenta Polestar spaces under de kommande månaderna som en del av företagets globala expansionsplaner. I takt med att varumärkets produktutbud växer behöver företaget även flytta från tillfälliga till större, permanenta retail-anläggningar. Polestar 3 kommer att börja anlända i form av displaybilar till spaces i slutet av sommaren, fortsätter Ingenlath.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Annons