Placera ger köpråd för norska Autostore

Publicerad

Norska lagerautomationsbolaget Autostore noterades på Oslobörsen i oktober 2021. Det var då den största nyintroduktionen i Norge på ett par decennier. Aktien har fallit runt 25 procent sedan noteringen, konstaterar Placera i en analys på onsdagen.

Autostore använder en kombination av robotar, kubformade lagerbehållare och programvara för att hantera lagret.

Autostore har flera namnkunniga kunder som Siemens och Puma, Note och Apotea. Totalt har bolaget sålt 44 000 robotar i sammanlagt 1 250 lagersystem i 49 länder.

Omsättningstillväxten är god. I år beräknas omsättningen landa på drygt 700 miljoner dollar. Det innebär en tillväxt med minst 20 procent. Nästa år väntas omsättningen nå 880 miljoner dollar. Autostore har en god rörelsemarginal på närmare 45 procent, konstaterar Placera.

”Ett köp i Autostore är en investering i fortsatt tillväxt och tro på e-handel och robotautomation. Bolaget styrs av investeringstakten i lager och är på så vis konjunkturkänsligt. Även om orderingången senaste kvartalet var svagare än väntat är det mycket svårt att hävda att den strukturella tillväxtdynamiken är bruten. På nuvarande nivå anser vi att bolaget är köpvärt”, skriver Placera i sin slutsats.

https://www.placera.se/placera/redaktionellt/2023/07/12/automatiserade-losningar-for-depan.html

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Annons