OX2 nöjda med grekiskt förvärv, fortsätter att undersöka mer marknader – vd

Publicerad

Vindkraftsbolaget OX2 meddelade under morgonen att man tar klivet in på den grekiska marknaden genom ett förvärv av två utvecklingsprojekt på totalt över 500 MW.

– Vi går inte ut med summan, men är nöjda med förvärvet av de här två portföljerna, uppger vd Paul Stormoen för Finwire.

Det svenska bolaget kommer att etablera en lokal organisation, med såväl lokal som internationell personal. På en fråga om fokus i framtiden kommer att ligga på både sol och vind samt på hur stor organisationen kommer att bli svarar OX2-chefen följande.

”Lite tidigt att svara på. Till att börja med kommer vi att blanda lokal kompetens med resurser från andra delar av OX2s verksamhet. Ja, fokus kommer att vara på landbaserad vind och solkraft men vi kommer även att undersöka möjligheter inom andra områden av förnybar energi som havsbaserad vindkraft och lagring.”

Utvecklingstiden för projekten skiljer sig lite åt.

”Portföljerna innehåller en mix av projekt i tidig och mellan-fas av utveckling. Rent allmänt brukar vi säga att tidig fas är mellan tre och sju år medan mellan är mellan två och fem”, uppger Stormoen.

OX2 finns nu etablerade på tio marknader. Fokus är fortsatt på en expansion och bolaget är inte klara vad gäller geografisk expansion.

”Expansionen är ett led i vår strategi och vi kommer att fortsätta undersöka möjligheter att expandera geografiskt men även inom nya teknologier som havsbaserad vind, lagring och vätgas”, avslutar Paul Stormoen.

OX2 faller med cirka 1,4 procent under torsdagens handel på First North. Börsen är ned 1,2 procent.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons