Odi Pharma ska öka sitt fokus mot Polen och östra Europa

Publicerad

Medicinska cannabisbolaget Odi Pharma stärker sin närvaro strategiskt med fokus mot Polen och östra Europa.

Enligt bolaget är länder som Tyskland, Polen, Italien, Danmark och Grekland ledande när det gäller införandet av medicinsk cannabis. De sätter viktiga riktmärken för andra tillväxtmarknader såsom Schweiz, Luxemburg, Frankrike och Spanien.

”Mot bakgrund av denna utveckling stärker ODI Pharma sin närvaro strategiskt med fokus på Polen och Östeuropa. I denna region finns ett ökat politiskt stöd och stora framsteg inom vetenskaplig forskning, vilket båda bidrar till utvecklingen av en starkare medicinsk cannabisindustri”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Odi Pharmas mål är att öka sin marknadsandel och att nå ut till fler patienter på dessa marknader.

Företagets exklusiva samarbete med Synoptis Pharma gjort framsteg sedan i augusti. Flera produktleveranser har genomförts under de senaste månaderna.

”Dessa första order belyser den ökande efterfrågan och visar på ODI:s operativa förmåga, vilket håller bolaget på den strategiska vägen mot att uppnå sina kortsiktiga mål i slutet av Q1/2024. Med målet att uppnå operativ lönsamhet är partnerskapet med Synoptis ett viktigt steg mot ODI:s mål att säkra en betydande marknadsandel i regionen”, skriver cannabisbolaget.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Annons