Ny containerlinje mellan Göteborg och USA har satts igång – första avgång 31 mars

Publicerad

En ny containerlinje mellan Göteborg och USA har satts igång. Varje vecka kommer fartyg transportera gods mellan Göteborgs hamn och USA, och första linjen går från Sverige den 31 mars. Det framgår av ett pressmeddelande.

Världens största containerrederi, MSC, står bakom linjen och anhalter i USA är New York, Philadelphia och Norfolk. På vägen tillbaka från USA kommer fartygen även stanna i Baltikum för att lasta av gods. Fartyget MSC Cornelia kommer trafikera den första avgången.

– USA är Sveriges största exportmarknad utanför Europa, och dessutom en växande marknad. Den här direktlinjen är ett otroligt välkommet tillskott som ytterligare stärker Göteborgs hamn som garanten för näringslivets access till omvärlden, kommenterar Claes Sundmark, försäljningschef på Göteborgs hamn.

Svensk export av godsslag som transporteras i containers till USA har ökat med i snitt fyra procent per år de senaste fem åren. Mellan 2020 och 2021 ökade den amerikanska exporten dock betydligt mer, då med omkring nio procent.

Jesper Ahlberg
Nyhetsbyrån Finwire

Annons