Ny artikel om antidepressiva effekter med Alzecures Neurorestore ACD856 publicerad

Publicerad

En ny vetenskaplig studie om prekliniska resultat som visar på antidepressiva effekter med Neurorestore ACD856 har publicerats, skriver forskningsbolaget Alzecure Pharma i ett pressmeddelande.

ACD856 har uppvisat antidepressiva effekter i olika prekliniska modeller och fynden stöds även av data som visar att kandidaten påverkar nivåer av relevanta signalsubstanser i hjärnan.

Artikeln publicerades i tidskriften Psychopharmacology och ansvarig författare är Johan Sandin, forskningschef på Alzecure.

”BDNF/TrkB har under lång tid varit en mekanism som tros spela en viktig roll i depression och våra nya data, liksom dessa nya publikationer tyder på att denna mekanism är central för de terapeutiska effekter som antidepressiva läkemedel uppvisar”, kommenterar Johan Sandin.

Även vd Martin Jönsson kommenterar.

”Depression är ett område med mycket stora medicinska behov. Att ACD856 uppvisar potenta antidepressiva effekter i dessa prekliniska modeller breddar och stärker de kommersiella möjligheterna för Neurorestore projektet som vi nu förbereder för fas II”, säger Alzecure-chefen.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwire

Annons