Nrep blir ny majoritetsägare i Klövern (uppdatering)

Publicerad

(Mer info om investeringen och påverkan på ALM Equity från affären)

Fastighetsinvesteraren Nrep blir ny majoritetsägare i fastighetsbolaget Klövern genom en investering på cirka 2,5 miljarder kronor, inklusive utdelning. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nrep har ingått avtal om att köpa aktierna från Corem Property Group, ALM Equity och ägarna till Broskeppet Bostad. ALM Equitys andel av köpeskillingen uppgår till cirka 1,2 miljarder kronor.

Därutöver har Nrep gått med på att teckna sig i riktade emissioner i Klövern som över tid förväntas uppgå till cirka fyra miljarder kronor. Därmed kommer Nrep att totalt plöja ned 6,5 miljarder kronor i Klövern.

Affären uppges göra det möjligt för Klövern att färdigställa sin projektportfölj på cirka 24 000 bostäder, och därmed nå ambitionen om att bli ett av Sveriges största bostadsbolag.

”I ett läge när bostadsmarknaden i Sverige har tvärnitat känns det verkligen bra att vi tillsammans med vår nya huvudägare Nrep kan börja bygga bostäder i första hand i Stockholm. Vår ambition är att starta cirka 800 bostäder redan 2023”, säger Patrik Mellgren, vd på Klövern.

Tillträde sker i augusti. Redan då kommer Nrep att teckna sig för aktier i en riktad nyemission från Klövern för en miljard kronor. Nrep kommer efteråt att äga 65 procent av Klövern.

Emissionen innebär också att ALM Equitys ägarandel faller till 16 procent. Det innebär att innehavet i Klövern kommer att omklassificeras från andelar i intressebolag till finansiella tillgångar till verkligt värde i samband med transaktionens genomförande i tredje kvartalet. Totalt bedömer ALM Equity att transaktionen medför en negativ resultateffekt om cirka 0,9 miljarder kronor vilken redovisas i andra kvartalet 2023.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons