New Waves Torsten Jansson hoppas göra fler förvärv – GP

Publicerad

Varumärkesbolaget New Waves vd Torsten Jansson uppger i en intervju med Göteborgs-Posten, GP, att bolaget tittar på flera förvärv i månaden och förhoppningen är att genomföra fler affärer.

– Vi har säkert tittat på tre, fyra bolag i månaden, inklusive USA och Kanada. Jag har hela tiden tyckt att det varit för dyrt, och det har vi fått en del kritik för. Men jag hoppas kunna göra ett par förvärv till. Vi jobbar inte som riskkapitalbolag som köper och säljer efter tre till fem år. Vi ska ju äga det vi köper under överskådlig framtid så vi måste se det på längre sikt, säger Torsten Jansson till tidningen.

Han är inte oroad för lågkonjunkturen.

– Jag känner mig ganska trygg i det faktiskt. Då är det värre med alla andra saker runtikring som kriget i Europa och vad som sker i Kina just nu, man vet inte riktigt vart världen tar vägen. Men ekonomin är jag inte särskilt orolig för, säger han.

Räntorna menar han är en ren åldersfråga.

– Det finns en generation nu som inte varit med om annat än nollräntor. Hade jag fått den räntan som är just nu när jag köpte mitt första hus hade jag öppnat en flaska champagne, säger han.

https://www.gp.se/ekonomi/torsten-jansson-tio-hus-g%C3%B6r-dig-inte-lyckligare-1.87883144

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Annons