Mitsubishi stoppar produktionen i Kina – FT

Publicerad

Japanska Mitsubishi Motors kommer att stoppa produktionen i Kina på obestämd tid efter att försäljningen rasat. Det framgår av ett uttalande.

Mitsubishi är verksamt i landet genom ett samriskbolag med lokala Guangzhou Automobile Group. Detta joint venture ska nu försöka göra en “turnaround”, vilket kommer att inkludera bland annat personalnedskärningar. Det betonades samtidigt att man inte drar sig tillbaka från marknaden.

Mitsubishis försäljning har rasat 41 procent i Kina, Taiwan och Hongkong under senaste räkenskapsåret. Bolagets problem återspeglar den som även andra japanska bilaktörer haft i Kina. De har nämligen varit långsamma med övergången till elbilar på den hårt konkurrensutsatta kinesiska marknaden.

Vd:n för Mitsubishis rival Mazda varnade på fredagen att den kinesiska marknaden går in i en fas “där bara de starkaste kommer att överleva”.

Japanska bilmärkens andel av den kinesiska marknaden uppgick till 17,8 procent i juni, att jämföra med 21,5 procent året innan. Det enligt siffror från den kinesiska branschorganisationen CPCA.

https://www.ft.com/content/a4d5c3de-0b0e-42b5-b30f-c53d719af81e

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons