Midsummer levererar solcellstak till USA

Publicerad

Solenergibolaget Midsummer har installerat ett solcellstak på en privatbostad i Water Mill, The Hamptons, USA. Det framgår av ett pressmeddelande.

Taket är 500 kvadratmeter stort vilket ger effekten 17 kW. Midsummer har levererat det färdigintegrerade taket från sin fabrik i Järfälla.

Midsummer uppger att affären och installationen har genomförts av partnern Because Its Swedish!, och att ett andra sollcellstak har levererats till samma partner. Det kommer att inom kort installeras på en privatbostad i The Hamptons. Det är cirka 400 kvadratmeter med en storlek på 16 kW.

”Att få sälja solcellstak i ett av världens mest exklusiva bostadsområde är förstås kul och prestigefyllt, och det har naturligtvis även kommersiell potential. Ägare av denna typ av dyra fastigheter är ofta mycket miljömedvetna men vill inte förfula sina hus med tjocka kiselpaneler. Här har vi en möjlighet att bli en attraktiv lösning inte bara för villor utan även golfbyar, hotell och andra byggnader som vill vara både hållbara och vackra”, kommenterar Midsummers vd Sven Lindström.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons