Microsoft bäst positionerad att monetarisera generativ AI, når tre biljoner i värdering nästa år – MS

Publicerad

Microsoft är bäst positionerad att monetarisera på generativ AI. Det skriver Morgan Stanley i en analys där man liksom Wedbush tror att Microsoft når en värdering på 3 biljoner dollar i början av nästa år. Det rapporterar Business Insider.

”Generativ AI ser ut att avsevärt utöka omfattningen av affärsprocesser som kan automatiseras av programvara, och Microsoft är bäst positionerad inom programvara för att tjäna pengar på den expansionen, vilket tillsammans med en fortfarande rimlig värdering gör Microsoft till vårt top pick bland stora mjukvarubolag”, sade Morgan Stanleys Keith Weiss i en analys.

Morgan Stanley höjer Microsofts riktkurs till 415 dollar (335), vilket motsvarar en uppsida på 22 procent från stängningskursen på 341,27 dollar på torsdagen.

Tidigare i veckan skrev Wedbush att Microsoft väntas nå 3 biljoner dollar i värdering i början av 2024. I analysen påpekades det bland annat att ChatGPT, som är utvecklad av OpenAI i vilken Microsoft är storägare, kommer att bli nästa tillväxtgren för Microsoft.

https://markets.businessinsider.com/news/stocks/microsoft-stock-price-3-trillion-valuation-monetize-ai-morgan-stanley-2023-7

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.se

Annons