Mantex: Massa med tillväxt i väst – Mangold

Publicerad

Mantex, utvecklaren av röntgenprodukterna FlowScanner och Biofuel Analyzer, har under kvartalet levererat goda nyheter. Det nordamerikanska massabruket som i april 2021 förvärvade en test-FlowScanner har nu beställt ytterligare fyra FlowScanners. Under testperioden visade Flowscanner på goda resultat med effektivitetsvinster. Mangold ser positivt på att Mantex har inlett kommersialiseringen av FlowScanner i USA och bedömer att ytterligare order bör komma under 2022.

Mantex informerade under december 2021 att fälttesterna av Biofuel Analyzer till de svenska värmekraftverken har inletts och resultat väntas komma i april. Fälttesterna till Mälarenergi försenades till december på grund av leverantörstörningar, samt att värmekraftverk har särskilda Coronarestriktioner då de är klassade som skyddsobjekt. Prototypen CEcertifierad es, vilket tog extra tid, men väntas underlätta beslutsunderlaget att investera för värmekraftverken efter fälttesterna.

Mangold reviderar riktkursen till 3,30 kronor. Bolaget har haft en försenad utveckling av Biofuel Analyzer vilket föranleder en framskjuten försäljningsprognos. Trots revidering av kursen har riktkursen en uppsida om 70 procent. Mangold ser fortsatt potential i Mantex.

https://mb.cision.com/Main/20629/3522551/1546860.pdf

Mangold

Annons