Maha Energy förvärvar ny mark i Indiana, USA

Publicerad

Oljebolaget Maha Energy har genom ett dotterbolag ingått ett avtal för att utveckla ny mark i delstaten Indiana, USA. Det framgår av ett presmeddelande.

Maha har ingått i ett nytt leasingavtal om 187 hektar mark i Indiana. Leasingavtalet ger bolaget möjlighet att borra upp till 23 nya produktionsbrunnar på området. Det nya området är nästliggande till befintlig mark Maha redan nyttjar vilket gör detta till en ypperlig framtida möjlighet att expandera befintlig produktion i Illinois Basin.

I avtalet har bolaget en förpliktelse att borra åtminstone en brunn under de första tre åren och därefter en ny brunn varje år därefter för att bibehålla borrättigheterna.

– Det är glädjande att lägga till 187 hektar som angränsar våra befintliga och pålitliga ”Fifer” produktionsbrunnar. Detta är ännu ett exempel på bolagets kärnstrategi att förvärva underpresterade tillgångar till ett förmånligt pris, kommenterar Jonas Lindvall, vd för Maha Energy.

Den nyligen påbörjade borrningen ”Glaze 11–5” nådde totalt borrdjup den 11 mars och genomgår nu stimulation. Tidig geologisk tolkning som gjorts under borrningen överensstämmer med prognosen.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Annons