Lysa planerar för fortsatt internationell tillväxt

Publicerad

Under senaste året har svenska fondrobotarna tagit ytterligare kliv för att att öka tillväxten framöver. Lysa, där både Christer Gardell och Nicklas Storåkers finns med som investerare, anser sig ha förstaplatsen i tillväxtracet bland robotspararna. Det skriver Dagens industri.

”Ser man på det vi gör i Sverige är vi lönsamma med det kapital vi förvaltar i dag”, säger Lysas vd och grundare Patrik Adamsson.

Anledningen till att bolaget fortfarande går med förlust är de investeringar man gör för en europeisk expansion. Lysa är redan aktiva i Danmark och Finland samt planerar att etablera sig i Tyskland.

”På grund av expansionen flyttas vinstmålet framåt hela tiden. Men vår position i dag gör att vi har möjlighet att ställa om till lönsamhet om vi vill. Det gör att vi nu har vårt öde helt i våra egna händer”.

Vidare tror Patrik Adamson att även om det är svårt att bedöma hur stor konkurrensen är då övriga aktörer ej publicerat några siffror tror man att man är större än alla andra automatiserade online-aktörer i Sverige tillsammans.

Eventuellt kommer Lysa att fylla på kassan ytterligare framöver. Det nya kapitalet ska isåfall gå till att påskynda den internationella expansionen. Ny EU-lagstiftning som gör det möjligt för svenska aktörer att verka på den europeiska marknaden gynnar bolagets expansion.

Lysa förvaltar totalt 18 miljarder kronor och har 95 000 betalande kunder i Sverige, Danmark och Finland. Under 2021 såg man en kundtillväxt på 38 000 kunder och ett nettoflöde om 7,6 miljarder kronor.

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Annons