Lucy Global Fund ökade 4,97 procent i november – PVH, Kering och Capri bidrog positivt

Publicerad

Fonden Lucy Global Fund A steg 4,97 procent i november, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 8,01 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Therese Nyrén och Kim Hansson.

Inledningsvis skriver förvaltarna att centralbankerna kan komma att minska räntehöjningarna framöver och att inflationen kanske passerat sin topp.

Under månaden var de främsta positiva bidragsgivarna till fonden PVH, Kering och Capri Holdings efter starka kvartalsrapporter, vad gäller Kering skriver förvaltarna också följande:

”Företagets rapport för tredje kvartalet, som redovisades i slutet av oktober, mottogs väl. Spekulationer i marknaden kring ett eventuellt förvärv av det privata bolaget Tom Ford har också gett en positiv effekt. Kering har uttalat intresse för fortsatta förvärv och har en stark finansiell ställning.”

I den negativa vågskålen fanns positionerna i Musti Group, Walt Disney och Swedencare.

Vad gäller Musti Group, skriver förvaltarna att en av företagets storägare minskat sitt innehav, och om Swedencare skriver man att bolaget inte kommit med några nyheter men att ett antal analytiker sänkt sina rekommendationer för bolaget.

Vidare skriver förvaltarna att Walt Disney haft en svag månad efter att kvartalsrapporten visade på sämre siffror än förväntat.

”Utvecklingen i företaget har inte riktigt motsvarat marknadens förväntningar. Rapporten för tredje kvartalet blev en besvikelse. Styrelsen beslutade därefter i slutet av november att avskeda vd:n Bob Chapek och åter anställa den tidigare vd:n Bob Iger, som varit en hyllad ledare för bolaget under många år. Kursen har sedan ledningsskiftet vänt uppåt”, förklarar förvaltarna.

Inga större köp eller försäljningar har gjorts under månaden.

Avslutningsvis skriver förvaltarna att man även fortsättningsvis kommer att fokusera på stabila företag med en god tillväxt och lönsamhet i kombination med en starkt balansräkning.

Lucy Global Fund A, %november, 2022
Fond MM, förändring i procent4,97
Index MM, förändring i procent8,01

Tove Linder
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Annons