Lockheed Martin överklagar beslut kring stort helikopter-kontrakt

Publicerad

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin, som är den största leverantören till det amerikanska försvaret, säger att de har skickat in en protest mot arméns beslut att ge kontraktet om att bygga nya helikoptrar till Textron. Det rapporterar Wall Street Journal.

Kontraktet är estimerat att vara värt runt 80 miljarder dollar och är en del av arméns program för att byta ut hundratals till tusentals UH-60 Black Hawk-helikoptrar som tillverkats av Lockheeds dotterbolag Sikorsky.

Lockheed Martin hade samarbetat med Boeing för att bygga en ny helikopter kallad Defiant X. Den skulle vara betydligt billigare att bygga och använda än Textrons.

Detta har fått Lockheed att nu protestera mot beslutet.

”Uppgifterna och diskussionerna leder oss till att vi tror att förslagen inte utvärderades konsekvent för att leverera det bästa värdet i arméns, våra soldaters och de amerikanska skattebetalarnas intresse”, säger Lockheed i ett uttalande.

Den federala myndigheten Government Accountability Office kan rekommendera att öppna upp anbudsprocessen för kontraktet igen om de finner det nödvändigt. De har 100 dagar på sig att ta ett beslut.

https://www.wsj.com/articles/lockheed-martin-protests-loss-of-military-helicopter-contract-11672266184

Max Kaing
Nyhetsbyrån Finwire

Annons