Live Nation möts av första vågen stämningar från konsumenter

Publicerad

Livenation och och dess enhet Ticketmaster har mötts av den första i en trolig våg av stämningar från konsumenter efter att USA:s justitiedepartement och flera delstater stämt parterna för att tvinga fram en uppdelning. Det skriver Reuters.

Anledningen till varför man vill tvinga fram en uppdelning är Ticketmasters oöverträffade kontroll av konsertbiljettförsäljningen.

Den första grupptalan lämnades in sent under torsdagen efter beslutet och kräver Live Nation på 5 miljarder dollar i skadestånd. Man anklagar Live Nation för att utöva monopolkontroll över liveevenemangsbranschen, hota arenor som arbetar med rivaler och boxa ut sina konkurrenter.

Live Nation kallade senare under torsdagen regeringens stämning för grundlös och sa att det nu finns mer konkurrens än någonsin på marknaden för liveevenemang.

Live Nation, som är USA:s största konsertarrangör, gick samman med Ticketmaster 2010. USA:s dåvarande justitiedepartement granskade transaktionen och lät den gå vidare i utbyte mot att bolaget lovade att inte använda sig av repressalier mot konsertarrangörer som valde att inte använda Ticketmaster. Men under Trumpadministrationen upptäckte justitiedepartementet att
Live Nation upprepade gånger hade brutit mot löftet. Live Nation ingick 2019 en uppdaterad uppgörelse.

Nils Lolk
Nyhetsbyrån Finwire

Annons